• Održan Tech 4 Good dan - Microsoft pouzdan partner civilnom sektoru

  •  
  • Microsoft Srbija i Fondacija za nove komunikacije Dokukino, uz podršku TechSoup Balkans i Kuće ljudskih prava, organizovali su druženje sa predstavnicima civilnog sektora - „Tech 4 Good“ - sa ciljem upoznavanja neprofitnih organizacija sa širokim spektrom profesionalnih Microsoft alata koji su im dostupni besplatno.

   „Tech 4 Good“ organizovan je sa idejom da se predstavnici civilnog sektora upoznaju sa novostima vezanim za programe donacija koje Microsoft nudi nevladinim organizacijama.

   U tom kontekstu, Microsoft kreira programe i podržava projekte čiji je zadatak osnaživanje zajednica na globalnom nivou, kroz primenu ICT alata. Osnovna strategija „Tech 4 Good“ programa bazirana je na onome gde Microsoft može da ponudi najviše - doniranje savremenih tehnologija nevladinim organizacijama, kako bi one lakše i efikasnije ostvarivale svoju ulogu u razvoju civilnog sektora, i postizale dobre  rezultate u sferama u kojima čine dobrobit za zajednicu u kojoj su formirane.

  •  
  •  
  • Komentari

  •  
  •  
  •  
   • Microsoft

    Beogradska kancelarija Microsofta počela je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Ovaj ugovor o strateškom partnerstvu predstavlja osnovu dugoročne saradnje, čiji je glavni cilj stimulacija naučnog i tehnološkog razvoja na svim nivoima u Srbiji. Od svog osnivanja do danas, domaća ...
   • Microsoft

    Beogradska kancelarija Microsofta počela je sa radom 2002. godine. Te godine su predstavnici Vlade Republike Srbije potpisali sporazum o strateškoj saradnji u oblasti IT-ja sa Bilom Gejtsom. Ovaj ugovor o strateškom partnerstvu predstavlja osnovu dugoročne saradnje, čiji je glavni cilj stimulacija naučnog i tehnološkog razvoja na svim nivoima u Srbiji. Od svog osnivanja do danas, domaća kancelarija Microsofta ostvarila je zavidne rezultate, definišući tako značajne pomake u razvoju lokalnog IT tržišta. Tu je najpre legalizacijska kampanja tokom koje je, samo u prvom talasu, licenciran Microsoftov softver na 30.000 računara u državnoj administraciji, dok je kompanija donirala softverske pakete za 50.000 računara u akademskim ustanovama. Domaća kancelarija Microsofta zaslužna je i za lokalizaciju najpopularnijih Microsoftovih proizvoda - operativnog sistema Windows XP i paketa za poslovnu produktivnost Microsoft Office. Od aprila 2004. ovdašnji korisnici računara mogu da upotrebljavaju ove programe na jeziku koji najbolje poznaju - na srpskom. Pri tom su ključni programi iz Office sistema (Word, Excel, Powerpoint i Outlook) dostupni na oba naša pisma: ćirilici i latinici. Time je zaokružena Microsoftova ponuda za stone računare namenjena domaćim korisnicima, a projekat lokalizacije predstavlja značajan doprinos povećanju produktivnosti domaćeg korisnika, boljem razumevanju novih tehnologija, ali i očuvanju našeg jezika i kulture. Pored toga, u Beogradu je septembra 2005. otvoren Microsoftov razvojni centar, jedan od šest u svetu. Njime rukovodi Bodin Drešević, Microsoftov veteran i jedan od naših najuspešnijih IT stručnjaka u svetu. Otvaranje Razvojnog centra i povratak Bodina Dreševića najslikovitije govore o ozbiljnosti namera Microsofta u našoj zemlji i predstavljaju veliko priznanje beogradskoj kancelariji. Uspešni projekti, priznati na najvišem nivou korporacije, poput prepoznavača rukopisa ugrađenih u najnovije verzije Windowsa ili online pretraživača knjiga, promovišu i ucrtavaju Srbiju kao važnu tačku na tehnološkoj mapi sveta. Za više informacija posetite www.microsoft.com/scg

  •