• Junski susret u znaku procesa evropskih integracija

  •  
  • U organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM), organizovan je 9. Junski susret članova  SAM, u bašti  hotela Faklenštajner. Kao i svake godine, ovaj događaj, okupio je najuglednije menadžere i privrednike, visoke zvanice iz državnih institucija, predstavnike diplomatskog kora, međunarodnih institucija i mnogobrojne medije. Pored tradicionalnog okupljanja, ove godine, tema Junskog susreta bio je proces evropskih integracija, kao i saradnja sa institucijama Vlade. Specijalni gosti na događaju, bili su Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja, zadužena za evropske integracije u Vladi Republike Srbije i Franc Bogovič, poslanik i potpredsednik grupe „Prijatelji Srbije“ u Evropskom parlamentu. Franc Bogovič izjavio je da će Srbija, prema njegovom mišljenju, biti prva zemlja koja će posle 2019. godine, kada se EU ponovo otvori za nove članice, ući u tu zajednicu. Bogovič je, na Junskom samitu Srpske asocijacije menadžera, podsetio da je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker rekao da nijedna zemlja ne može ući u EU do kraja 2019. godine, a da su u najužem krugu posle tog datuma na Zapadnom Balkanu Srbija i Crna Gora. Bogovič je naveo da je Srbija u prethodne dve godine uradila veliki posao u reformi poslovnog ambijenta i zakonodavstva, ali i za poboljšanje odnosa u regionu.

   SAM godinama unazad kontinuirano radi na edukaciji svojih članova na temu evropskih integracija i procesa pregovaranja Srbije za ulazak u Evropsku Uniju. Pored potpisanog Memoranduma o saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije, SAM organizuje i predavanja u saradnji sa vodećim kompanijama u Srbiji o tome kako i manje firme mogu aktivnije da se informišu i sagledaju sve aspekte EU integracija, kao i da na vreme prilagode svoje poslovanje zathevima EU tržišta.

    

   Junski susret završen je zajedničkom konstatacijom da se pred našim društvom nalazi još puno posla na putu ka Evropskoj Uniji i da taj put najlakše možemo preći ukoliko svi važni činioci društva budu radili zajedno.

  •  
  •  
  • Komentari

  •  
  •  
  •  
   • SAM - Srpska asocijacija menadžera

    SAM - Srpska asocijacija menadžera je osnovana 2006. godine u Beogradu kao neprofitna, nepartijska i nevladina organizacija. SAM je osnovan sa ciljem da postane reprezentativna asocijacija, kredibilni socijalni partner Vlade Srbije u procesu unapređenja poslovnog ambijenta i ubrzanja ekonomskog razvoja. Istovremeno, misija SAM je da legitimno predstavlja zajednicu menadžera Republike Srbije ...
   • SAM - Srpska asocijacija menadžera

    SAM - Srpska asocijacija menadžera je osnovana 2006. godine u Beogradu kao neprofitna, nepartijska i nevladina organizacija. SAM je osnovan sa ciljem da postane reprezentativna asocijacija, kredibilni socijalni partner Vlade Srbije u procesu unapređenja poslovnog ambijenta i ubrzanja ekonomskog razvoja. Istovremeno, misija SAM je da legitimno predstavlja zajednicu menadžera Republike Srbije bilateralno, u kontaktima sa sličnim nacionalnim udruženjima u drugim zemljama, kao i pred institucijama formiranim na evropskom i globalnom nivou. SAM posebno neguje bilateralnu i multilateralnu saradnju sa srodnim udruženjima u regionu Zapadnog Balkana, Centralne Evrope i EU. SAM podržava saradnju sa partnerima u oblasti unapređenja ljudskih resursa (poslovne škole u zemlji i inostranstvu), čime stvara mogućnost za kontinuirano stručno usavršavanje svojih članova i razvoj menadžerskog kadra u Srbiji. Srpska asocijacija menadžera je i pridruženi član CEC (Confederation Europeenne des Cadres). http://www.sam.org.rs

  •